Over Froufrou’s

Froufrou’s is ontstaan uit liefde voor vintage en unieke kledingstukken, maar ook met het idee dat de mooiste kledingstukken niet per se nieuw hoeven te zijn. Je vindt bij ons daarom een mooie mix van vintage, tweedehands en nieuwe kleding, schoenen en accessoires. De spullen komen binnen van over de hele wereld en een oud gezegde luidt: “Wat je van ver haalt is lekker”.

Froufrou’s is dé webshop voor een ieder die van bijzondere vintage kleding en bijzondere nieuwe mode items houdt. Je kunt bij Froufrou’s de meest verrassende items vinden. Dat kan een C&A blouse uit 1960 zijn, maar net zo goed een prachtige blazer van Yves Saint Laurent uit de jaren 70. Daarnaast zijn we niet alleen geïnteresseerd in vintage kleding, want er is tegenwoordig nog veel meer onder de zon. All over the world zijn jonge, hippe ontwerpers en modelabels te vinden die wij ook geweldig vinden. Denk dan aan de jonge ontwerpers van “Kissing in Traffic” uit Londen of de Poolse ontwerper Mr. Gugu and Miss Go. We zijn eigenlijk altijd op zoek naar mooie dingen, maar die moeten wel aan één bepaalde eis voldoen: We moeten het zelf mooi vinden!

Froufrou’s wordt gerund door William van Doorn en Léonie Mizee. Beiden hebben gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam op de opleiding Communication & Multimedia Design. Naast deze interesse voor nieuwe media is mode ook altijd een passie geweest van beide. In Froufrou’s hebben ze beide interesses kunnen combineren. Voor de start van het bedrijf waren ze samen altijd op zoek naar mooie vintage schatten en deze verzamelwoede is op een gegeven moment zwaar uit de hand gelopen. Toen (in 2008) is het idee van het starten van een webshop ontstaan.

Sinds 2010 zijn waren we ook “live” te vinden in onze winkel aan de Hommelstraat in Arnhem. Hier waren alle producten uit de webwinkel terug te vinden en zijn we meerdere malen genoemd als hotspot van Arnhem. In maart 2015 hebben we na vier jaar afscheid genomen van de winkel om ons weer meer te focussen op de webwinkel.

In april 2015 vervolgden wij onze weg in een groot warehouse langs de Rijn van waaruit we werkten en waar bezoekers langs konden komen om producten te bezichtigen.

Na onze mooie tijd in Arnhem besloten we naar Alkmaar te verhuizen en om ons hier volledig op de webshop te richten. Helaas hebben we op het moment geen winkel of showroom meer maar mocht je langs willen komen om een product ‘live’ te zien dan is dit natuurlijk geen probleem. Mail ons voor een afspraak en je bent van harte welkom!

*Nieuwste update: Binnenkort openen wij weer een winkel in Arnhem! Producten zijn vanaf nu dus weer op te halen en bekijken in Arnhem*

Leave a Reply