Over Froufrou’s

Froufrou’s is geboren uit liefde voor vintage- en unieke kledingstukken, maar ook met het idee dat de mooiste kledingstukken niet per se nieuw hoeven te zijn. Je vindt er daarom een mooie mix van vintage-, tweedehands- en nieuwe kleding en accessoires zoals zonnebrillen, sieraden en schoenen. Vooral de zonnebrillen collectie is alom bekend en trekt zonnebril verzamelaars aan uit de wijde omgeving.  Froufrou’s vintage in Arnhem is dé winkel voor een ieder die van bijzondere vintage kleding en nieuwe mode items houdt. Je kunt bij Froufrou’s de meest verrassende items vinden. Dat kan een C&A blouse uit 1960 zijn, maar net zo goed een prachtige blazer van Yves Saint Laurent uit de jaren 70 of een Comme des Garçons broek uit de jaren 90.

Vintage meubelen zijn op het moment heel erg populair, Froufrou’s doet zijn uiterste best om de mooiste vintage meubelen te bemachtigen, daar kunnen geregeld top design stukken tussen zitten. Dat wil echter niet zeggen dat je er met een wat kleinere portemonnee niets zou kunnen vinden, want dat is nou juist het leuke aan Froufrou’s, we houden de prijzen graag zo aantrekkelijk mogelijk! Niet alleen vind je er design meubels, maar ook de Mid Century meubeltjes van weleer zijn hier voor een heel betaalbare prijs te vinden. Dus ben je op zoek naar een teak-houten salontafel, een jaren 60 bank, een Mid Century dressoir, een retro bijzettafeltje, een tomado rekje, een formica tafel, een leren poef of design eetkamerstoelen, kom dan even een kijkje nemen in de winkel in Arnhem!

Om je interieur nog gezelliger te maken vind je er ook vloerkleden of een Perzisch tapijt, plantjes, kussens, een mooie vintage design lamp, West-Germany vazen en -bloempotten of een ouderwetse schrijfmachine die een echte eye-catcher in je interieur kan worden. Bij Froufrou’s is het erg leuk shoppen, vooral voor al deze bijzondere woon artikelen die je niet zomaar in een reguliere woonwinkel vindt. De spullen komen binnen van over de hele wereld en een oud gezegde luidt: “Wat je van ver haalt is lekker”.

De drijvende krachten achter Froufrou’s zijn William van Doorn en Léonie Mizee. Allebei hebben ze de opleiding Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond. Naast de interesse voor nieuwe media is mode en design ook altijd een passie geweest. In Froufrou’s hebben ze beide interesses kunnen combineren. Voor de start van het bedrijf waren ze samen altijd al op zoek naar mooie vintage schatten. Deze verzamelwoede is op een gegeven moment nogal uit de hand gelopen en in 2008 is daarom het idee ontstaan om een webshop te starten.

In 2010 begonnen zij een pop-up shop in het Modekwartier in Arnhem; dit was zo’n succes dat ze besloten de winkel voort te zetten aan de Hommelstraat, een paar 100 meter verderop. Hier waren alle producten uit de webwinkel terug te vinden en zijn ze meerdere malen genoemd als hotspot van Arnhem. In maart 2015 hebben ze na vier jaar afscheid genomen van de winkel om zich weer meer te focussen op de webwinkel. In april 2015 vervolgden zij hun weg in een groot warehouse langs de Rijn, van waaruit ze werkten en waar bezoekers langs konden komen om producten te bezichtigen.

Na een mooie tijd in Arnhem besloten ze naar Alkmaar te verhuizen om zich hier volledig op de webshop te richten. Na een jaar in Alkmaar te hebben gewoond kregen ze toch allebei weer heimwee naar Arnhem  en zijn ze op zoek gegaan naar een goede locatie om een nieuwe winkel te openen. Die hebben ze inmiddels gevonden en sinds maart 2017 zijn ze weer “back in town” aan de Sonsbeeksingel 102A, in het Modekwartier. Froufrou’s heeft een verrassende plek in Arnhem gecreëerd, waar jong en oud zich thuis zal voelen en iets leuks voor zichzelf of een leuk cadeautje voor een geliefde te vinden.

De winkel is zo’n doorslaand succes dat de webshop, die nog steeds bestaat, af en toe door de drukte in de winkel niet voldoende tijd krijgt om altijd goed gevuld te worden. Maar ben je in de de buurt van Arnhem, kom dan gezellig een bezoek aan de winkel brengen, elke week worden er weer nieuwe spullen ingekocht en je vindt er een veel grotere collectie nieuwe producten, dus loop regelmatig even binnen, want wie weet zit er net iets bij waar jij al zo lang naar op zoek bent. Froufrou’s bevindt zich in het Modekwartier van Arnhem, waar je winkels aantreft waar jonge modeontwerpers hun creaties verkopen. Dus plan eens een dagje Modekwartier en vergeet dan zeker niet bij Froufrou’s binnen te lopen!!